Parels van de Peel

Nadat Han Meeuwsen zijn succesvolle film over de Strabrechtse Heide had afgerond, begon hij aan een nieuwe film over de Peel. Helaas heeft hij deze film niet kunnen afmaken door zijn veel te vroege overlijden op 28 juli 2017. Samen met een team betrokkenen die dicht bij Han stonden, hebben we alle zeilen bijgezet om zijn laatste wens, het afmaken van zijn Peelfilm, te realiseren. Dit had nooit gekund zonder de onmisbare hulp van Jos van de Kerkhof, Cees van Kempen, Jap Smits, John Vereijken en natuurlijk Mieke, Chris en Rik Meeuwsen.

Na 3 jaar hard werken zijn we dan ook erg trots dat de film is afgerond! Een hele eer om een wens van een goede vriend, fotograaf en filmer waar te kunnen maken!

Limburg Filmfestival

Op 2 januari 2021 is via het radioprogramma Cultuurcafe van de lokale omroep L1mburg (L1) bekend gemaakt dat Parels van de Peel is genomineerd voor de titel ‘beste film’ van het Limburg Filmfestival 2021!

Tijdens het Limburg Filmfestival zijn op 17 januari de prijzen uitgereikt. Met grote trots mogen we dan ook vertellen dat Parels van de Peel de titel ‘beste film’ in de amateurcategorie mag dragen!

Voorstellingen

In september is de film in première gegaan, na een aantal voorstellingen in onder andere de VUE Eindhoven en DOK6 Cinema in Panningen is het met de huidige corona-maatregelen helaas niet mogelijk nieuwe voorstellingen te plannen. Wel is het mogelijk om de DVD te bestellen, zodat je lekker thuis op de bank kunt genieten van de Peel.

Houdt wel de agenda in de gaten van Nature Moments Productions om op de hoogte te blijven van de voorstellingen!

Op de site van Nature Moments Productions is meer informatie te vinden over ‘De Verborgen Wereld van de Strabrechtse Heide’, over de Peelfilm en natuurlijk ander werk van Han.

Jos van de Kerkhof en ik tijdens opnames bij Meerbaansblaak in de Groote Peel.