Over mij

Jarno (1994) is een natuurfotograaf met een grote interesse voor alles wat leeft. Hij begon in 2006 met fotograferen op vakantie in de Franse Alpen met een compact camera. Na deze vakantie is hij gefascineerd geraakt door de natuurfotografie.

In zijn fotografie staat de beleving voorop. Door het moment bewust mee te maken, kan ingespeeld worden op de essentie van het moment. Op deze manier ontstaan de mooiste beelden en herinneringen die elkaar aanvullen, zo vindt hij. Graag deelt hij deze verhalen dan ook tijdens bijvoorbeeld lezingen.

Nadat Jarno een aantal jaar als ecoloog bij een adviesbureau heeft gewerkt, is hij ondertussen werkzaam als boswachter ecologie in West-Brabant. Hierdoor komt hij veel buiten en kent hij de gebieden, landschappen, flora en fauna in deze regio goed. Deze kennis kan hij weer gebruiken tijdens het fotograferen.

In 2014 won Jarno de Marius van der Sandt beurs (1e editie). Samen met David Peskens en Tjeerd Visser kreeg Jarno een jaar lang intensieve begeleiding van vijf vooraanstaande Nederlandse topfotografen; Theo Bosboom, Jasper Doest, Bas Meelker, Jan Vermeer en Joris van Alphen. Met zijn drieën hebben ze een jaar lang gewerkt aan een project, ‘Heide’, met allen een eigen invulling. Tijdens dit jaar heeft Jarno niet alleen veel geleerd, maar heeft hij ook een nieuwe kijk op fotografie gekregen. ”Nu weet ik wat belangrijk is voor mij als ik fotografeer, en dat wil ik laten zien in elk beeld dat ik maak.” In portfolio-pagina is zijn heide-serie te bekijken.

Alle foto’s op deze website zijn gemaakt door Jarno van Bussel en eigendom van de fotograaf. Zonder schriftelijke toestemming van Jarno van Bussel mogen de foto’s niet gebruikt worden voor welke doeleinden dan ook.